Skip to main content

Praice og Candeno styrker samarbejdet. Det betyder at studerende, ledige borgere og andre jobsøgende nu kan udforske deres personlige styrker via Candeno. Ved at bringe de to universer sammen har vi gjort det nemt for borgerne.

Vi har i den forbindelse interviewet Candenos CEO, Matias Bøgvad Appel, for at høre hans tanker både om soft skills generelt og om det styrkede samarbejde.

Hvorfor er det relevant at tale om soft skills?

“Der er ingen tvivl om, at soft skills og bløde kompetencer bliver mere og mere relevante for virksomheder i deres rekrutteringsproces – det sker i Danmark, og det sker i hele verden. Et ordsprog er, at ”man bliver hyret på kompetencer, men fyret på personlighed”. Det tager virksomhederne i stigende grad til sig, og derfor skal personligheden implementeres i ansættelsesprocessen. Det stiller krav til de ledige, der mere end nogensinde før skal kunne bringe deres personlige styrker i spil – og det er jo netop disse ”soft skills”.”

Hvilken rolle forudser du, at soft skills kommer til at spille på det danske arbejdsmarked fremadrettet?

“Hvis man kigger fremadrettet ift. demografi, så kommer vi til at mangle ressourcer og mangle hænder, der kan forskellige ting. Ikke alle vil som udgangspunkt have de faglige kompetencer, men er der et godt match på soft skills, er det et rigtigt lovende udgangspunkt for en opkvalificering og tillæring af faglige kompetencer siden hen.

Ledere og chefer har større og større opmærksomhed på, om folk er et personligt og kulturelt match til deres arbejdsplads. De bedste ansættelser er dem, hvor folk kan lide at gå på arbejde og bliver mødt med fleksibilitet og båndbredde i virksomheden. Det betyder meget mere nu og i fremtiden, end det f.eks. gjorde for bare 10 år siden. Jeg tror på, at soft skills er kommet for at blive.”

Hvad er det, I med det nye samarbejde kan tilbyde landets ledige, når det kommer til soft skills?

“Vi kan hjælpe brugerne med et kendskab til – og et sprog til – deres soft skills. De skal nemt kunne få identificeret deres styrker og samtidig få indsigt i, hvilke jobs og brancher, de hver især kunne passe godt ind i. Det tror vi på, gør, at folk hurtigere kan komme ud i job – og det er jo derfor de er på vores platform til at starte med: de vil gerne tage det næste skridt i karrieren.

Da vi undersøgte markedet for at finde et godt match til vores platform, var et vigtigt kriterie for os, at brugerne nemt skulle kunne komme igennem en profiloprettelse, samtidig med at de får den kompleksitet, der skal til for ordentligt at kunne vurdere sin personlighed. Det kunne Praice tilbyde – sammen med denne her netværksdel, som vi synes er enormt værdifuld for brugerne. Vi finder det meget rigtigt interessant, at man ikke kun selv bedømmer sine største styrker, men at man også kan sende det ud til ens kolleger, venner, familie, der kan bidrage med deres input til profilen.

Vi har sideløbende med samarbejdsforhandlingerne testet det af på en række skoler, hvor tilbagemeldingen har været enormt positiv. Det er et rigtigt godt værktøj, som vi er stolte over at kunne tilbyde fra vores platform fremadrettet – og så var det jo fantastisk at vi også kunne finde det blandt et af de andre medlemmer i leverandørsamarbejdet, JobTech, det gjorde mange ting nemmere.”

Du har løftet sløret lidt omkring vores samarbejde for nogle af landets jobcentre allerede. Hvad har reaktionerne været?

“Kun positive. Jeg har til gode at møde nogen, der ikke synes, at åbenhed er fedt. I stedet for at bekæmpe hinanden blandt leverandørerne, er vi med til at åbne for en ny tilgang med fokus på egne nicher og de ting, man som leverandør hver især er stærk til – og så lader man andre lave de ting, som de er gode til, i stedet for at alle begynder at udvikle det hele. Det bliver taget rigtigt godt imod.

Og så hører jeg omkring det her specifikke samarbejde, at folk kan lide både Praice og Candeno, og at de her får det bedste fra to verdener. Det er fedt, at vi kan samarbejde og få enderne til at mødes med de samme brugere og kundegrupper.”

 

Se evt. også følgende video, hvor Matias og Praice’s CEO, Christian Højfeldt, sætter lidt ekstra ord på det nye samarbejde:
Tina Nørregaard

Author Tina Nørregaard

Kundechef i Praice. Jeg brænder for at sikre vores kunder den bedste og mest udbytterige oplevelse af Praice.

More posts by Tina Nørregaard