Skip to main content

Vi bliver af og til spurgt, om man kan tale om en perfekt profil. Det kan man faktisk godt – men ikke uden henvisning til noget andet. En anledning, en opgave, et formål eller en stilling.

Generelt og uden henvisning til noget kan man ikke tale om rigtige eller forkerte profiler.  Mennesker har forskellige profiler med forskellige styrker, og de er alle lige meget værd. Hver især kan de dog være helt perfekte til noget.

I det følgende gennemgår vi de største styrker ved hver af de 6 adfærdstyper, der ligger til grund for en Praice Profil:

Den gule adfærdstype

De gule adfærdstyper har ofte et højt drive og stor idérigdom. De er energiske og har en evig iver efter at facilitere fremdrift. De kommer ofte udenom forhindringer ved at se problemstillingerne fra nye og anderledes vinkler. De tænker gerne ud af boksen i en grad, der gør dem uundværlige på de fleste arbejdspladser.

Den orange adfærdstype

De orange adfærdstyper er ægte menneskekendere. De er meget kontaktskabende, og de er gode til at påvirke mennesker til at tænke i en bestemt retning. Det gør dem geniale til både formidling, coaching og salg. De er opmærksomme på andres styrker, som de elsker at bringe i spil, og trives derfor også godt som ledere.

Den røde adfærdstype

De røde adfærdstyper har en udpræget empatisk tankegang og et roligt temperament. De er tolerante, hjælpsomme og omsorgsfulde, og de bliver ofte værdsat for at kunne skabe god stemning og gyde olie på vandene, hvis der opstår konflikter. Disse evner gør dem typisk uundværlige i sociale- pleje- og i pædagogiske jobs.

Den lilla adfærdstype

De lilla adfærdstyper har en utrolig evne til at kunne fordybe sig i et fagområde - de er ægte specialister. De er meget omhyggelige og kan holde koncentrationen længere end de fleste. Det gør, at de kan levere gode resultater, selv med en meget høj kompleksitet. Det er ofte dem, der sikrer en vedvarende høj kvalitet i de fleste virksomheder.

Den blå adfærdstype

De blå adfærdstyper udmærker sig ved en analytisk tankegang og en evne til at kunne finde den bedste løsning i enhver given situation. Det er ofte svært at argumentere imod de forslag, de kommer med, fordi de oftest har gennemtænkt alt på forhånd og derfor har ret. De er gode til at sætte en retning og tør at stille selv de sværeste spørgsmål.

Den grønne adfærdstype

De grønne adfærdstyper kan tage fra som ingen andre. Samtidig har de en logisk tankegang og en virkelig god ordenssans. De bliver værdsat for at have styr på deres ting, arbejde systematisk og opdele processer i dele, der er praktisk funderede. De er gode til at arbejde indenfor faste rammer, sætte ting i prioriteret rækkefølge og overholde både løfter og deadlines.

Kan du kende dig i en af adfærdstyperne? Eller måske flere? Så er det ikke usædvanligt. De fleste Praice Profiler trækker nemlig på en eller flere dominerende adfærdstyper.

Hvis ikke du selv har prøvet at lave en Praice Profil og er nysgerrig på, hvordan den kunne se ud, kan du prøve det via knappen nedenfor.

Det er muligt undervejs i processen at bede dit netværk (venner, familie eller arbejdsrelaterede kontakter) om deres besyv på din profil oveni – det tilfører værdifuld nuance til profilen.

Lav din egen Praice Profil her
Tina Nørregaard

Author Tina Nørregaard

Kundechef i Praice. Jeg brænder for at sikre vores kunder den bedste og mest udbytterige oplevelse af Praice.

More posts by Tina Nørregaard