Skip to main content

Historien om Praice

Praice startede i 2015 ud fra et ønske om at kunne matche mennesker i sociale sammenhænge baseret på personlig adfærd. Praice var dengang en forbrugerorienteret løsning, men da Christian Weis Højfeldt tiltrådte som adm. direktør i 2017, gjorde han den forretningsorienteret og dannede grundlag for Praice som rekrutteringsværktøj.

Praice har siden kunnet bruges til både at rekruttere medarbejdere, styrke teams og til at hjælpe jobsøgende – alt sammen med et mål om at skabe helt perfekte jobmatch. Undervejs har vi også introduceret kunstig intelligens til screening af ansøgere på baggrund af deres personlighed, hvilket spæder til effektiviteten ude hos virksomhederne.

I 2021 mødte Praice imidlertid ny interesse for produktet blandt beskæftigelsesaktører. Derfor gik vi tilbage i maskinrummet og supplerede med målrettede værktøjer til landets jobcentre og a-kasser, der siden 2022 har hjulpet landets ledige i job med afsæt i soft skills.

Praice handler om at rose

Ordet Praice kommer af det engelske ord “praise”, som direkte oversat betyder ‘at rose’ , eller at tale varmt om et andet menneske.

Praice er et positivt ladet adfærdsværktøj, der belyser styrker fremfor svagheder. En stor del af magien opstår gennem input fra den enkeltes netværk, der inddrages i processen.

Hele pointen med Praice er at give det enkelte menneske vished omkring sine styrker – en indsigt, der siden kan bruges til at finde det helt rigtige job.

“Som mennesker har vi alle styrker. Oftest sælger vi os selv på de styrker, vi selv mener at have. Det vil Praice gerne udfordre. Vi mener ikke, at man nødvendigvis har redskaberne til at kunne se på sig selv udefra, men det kan netværket. Med netværksvalidering kan det fulde billede af et menneske tegnes – og så er det samtidig enormt anerkendende for den enkelte at få indsigt i.”
Christian Weis Højfeldt