Skip to main content

Når det kommer til at søge job, er det ikke nok at have de nødvendige faglige kvalifikationer og erfaring. Evnen til at beskrive din personlige værdi for en virksomhed er lige så vigtig, hvis ikke vigtigere.

Det handler ikke kun om at fortælle arbejdsgiveren, hvad du kan gøre, men også om at demonstrere, hvordan du kan gøre en forskel. Her er hvorfor det er så afgørende:

Differentiering fra andre kandidater

Arbejdsgivere modtager ofte et stort antal ansøgninger til ledige stillinger. Mange ansøgere har lignende kvalifikationer. Evnen til at beskrive din unikke værdi kan differentiere dig fra andre kandidater og få dig til at skille dig ud fra mængden.

Det vidner om selvbevidsthed og selvtillid

At kunne beskrive din værdi viser ikke kun, at du forstår dine færdigheder og styrker, men det viser også selvbevidsthed og selvtillid. Det viser, at du er klar over, hvad du kan tilføre virksomheden, og at du har tillid til dine evner og erfaring.

Det viser, at du har lavet research og forstår

Når du kan beskrive, hvordan dine færdigheder og erfaring matcher virksomhedens behov, viser det, at du har været ind og læse om virksomheden og forstår deres udfordringer. Det viser, at du er interesseret i virksomheden nok til at have investeret tid i at lære om den.

Det skaber tillid hos arbejdsgiveren

Arbejdsgivere ønsker at ansætte mennesker, som de kan stole på og som vil være en værdifuld tilføjelse til holdet. Ved at kunne beskrive din værdi overbevisende, skaber du tillid hos arbejdsgiveren. De bliver overbevist om, at du er den rigtige person til jobbet.

Det faciliterer en bedre kommunikation

Evnen til at beskrive din værdi hjælper ikke kun dig med at imponere arbejdsgiveren, men det letter også kommunikationen. Du kan klart formidle, hvad du forventer at opnå i jobbet, og hvordan dine færdigheder kan hjælpe virksomheden med at nå sine mål.

Det giver grundlag for forhandling

Når du tydeligt kan beskrive din værdi, har du et stærkt grundlag for forhandling af løn og andre fordele. Du kan argumentere for, hvorfor du fortjener en bestemt løn, da du kan demonstrere, hvordan dine færdigheder og erfaring vil gavne virksomheden.

I sidste ende er jobsamtaler ikke kun en chance for arbejdsgiveren til at evaluere dig, men også en mulighed for dig til at vise, hvad du kan tilføre virksomheden. At kunne beskrive din værdi klart og overbevisende kan være nøglen til at lande drømmejobbet. Så næste gang du er til jobsamtale: husk at fokusere på, hvordan du kan gøre en forskel, og hvordan din unikke værdi kan gøre virksomheden endnu bedre.

Har du brug for hjælp?

Vi er helt med – nogle gange er det lettere sagt end gjort. Men der er heldigvis også hjælp at hente.

Via Praice er det muligt at få adgang til sine stærkeste personlige kompetencer som er dem, der adskiller os fra andre ansøgere til en stilling, der måske måtte have samme uddannelse og/eller erhvervserfaring. I samme ombæring bliver disse personlige kompetencer også oversat til reel værdi på en arbejdsplads, hvilket kan hjælpe dig i jobsamtalen. Adgang til en rapport med dette – som er baseret på både din egen opfattelse og dit netværks opfattelse af dig – kan du få helt gratis ved at benytte linket nedenfor.

Med en Premium adgang, som du enten kan købe dig til, eller måske få, hvis dit jobcenter er blandt dem, der samarbejder med os, har du også adgang til et Soft Skill CV, der på én side beskriver, hvordan lige præcis du skaber værdi på en arbejdsplads – og indholdet er sågar skrevet for dig. Og ved siden af det kan downloades en personlig guide til jobsamtalen, så du kan øve dig i eventuelt svære spørgsmål.

Vi ønsker dig alt held og lykke – og hepper på dig til samtalen!

Lav din egen Praice Profil her
Tina Nørregaard

Author Tina Nørregaard

Kundechef i Praice. Jeg brænder for at sikre vores kunder den bedste og mest udbytterige oplevelse af Praice.

More posts by Tina Nørregaard