Skip to main content

“Praice har hjulpet os til at blive skarpe på matchet mellem stilling og menneske.“

ILLUM har investeret markant i at skabe et stormagasin i international luksusklasse – med stærke brands, eksklusive rammer og et best in class-image.

Men detailbranchen er under pres, og det stiller store krav til personalet, der møder kunden. Med Praice AutoScreen fik ILLUM sat den optimale medarbejder på formel. Og det fik en succesfuld debut, da man skulle ansætte 60 juleassistancer.

250
øget relevant kandidatudvalg
60
nye kollegaer
54
tidsbesparelse
80%
fastansættelse

At gå ind i et stormagasin fordrer nødvendigvis ikke til, at man køber noget. Derfor er et godt salgspersonale centralt. Det er dem, der gør dig til kunde. Hos ILLUM har de for længst indset, at der skal mere til end medarbejdere med et flot CV, for at de vinder detailkampen om kunderne.

“Vi leder efter imødekommende kolleger, der har lyst til at overraske og har modet til at tilbyde kunderne noget andet end det, de måske troede, de skulle have. Der er ingen tvivl om, at det er mindre krævende bare at stå bag kassen og tage imod betaling, men når du er med i købsbeslutnings-processen sammen med kunden, kommer du helt ind i den personlige sfære, hvor du skaber kundeloyalitet – hvis du gør det rigtigt.”
Claus Moll – Illum

Sådanne kompetencer fremgår sjældent af et klassisk CV. Og der er ikke nødvendigvis sammenhæng mellem en velskrevet ansøgning og evnen til at yde personlig service. ILLUM måtte altså finde en ny løsning til rekruttering af deres salgspersonale.

5 trin til ILLUM fik en stærkere rekruttering

1

Først skulle medarbejderne i herreafdelingen, via deres smartphone, lave en adfærdsprofil på sig selv og hinanden på Praice.com
2

Sideløbende gennemførte afdelingscheferne performancevurderinger af de enkelte medarbejdere i Praice
3

Herefter var Praice i stand til at korrelere god performance med kombinationer af adfærdstræk og dermed skabe et klart billede af, hvem der med fordel kan træde ind i ILLUMS team
4

En ny måde at søge job på, hvor kandidaterne kunne ansøge jobbet via deres smartphones uden først at skulle skrive et CV, resulterede i 800 ansøgere.
5

Data fra deres bedste kollegaer gjorde det nemt at udvælge de 150 bedste kandidater til en video screening.
Praice udfordrer den klassiske kandidatvurdering  

Claus Moll er ikke i tvivl om, at der tidligere er blevet sorteret ellers rigtig gode kandidater fra, fordi de ikke havde den sammenlignelige erfaring på CV’et. Med Praice AutoScreen har ILLUM vendt rekrutteringen på hovedet, så de personlige egenskaber er det, der i første omgang får kandidaterne videre i ansættelsesforløbet.

Ny rekruttering er en klar fordel

“ILLUM får en klar fordel i kampen om at give de bedste oplevelser ved målrettet at fokusere på match mellem job og menneske.” Forklarer Claus Moll, der forventer at det på lang sigt vil bidrage til at give ILLUM flere og mere loyale kunder, fordi de ansatte understøtter det løfte, som brandet giver.

Claus Moll mener dog ikke, at det personlige interview er ved at uddø: “Det handler blot om at blive bedre til at vælge at mødes med de bedste kandidater, som måske ikke endnu har haft muligheden for at udvikle et stærkt erfaringsbaseret CV.”
Claus Moll, HR-chef i ILLUM

Tina er klar til at fortælle, hvordan Praice kan hjælpe jeres rekruttering.

Book et møde