Skip to main content

Det er meget fint, at vi i Praice gerne vil have jer til at rekruttere jeres kandidater med Praice. Men hvordan bruger vi egentlig selv Praice?   

Denne artikel indeholder Stefans (vores Business Development Manager) og Maricas (vores Brand Manager) historie og oplevelse med at bruge Praice som en del af deres kandidatrejse. 

Stefans historie tager udgangspunkt i at skulle skifte job efter flere års ansættelse. Hvor starter og slutter man, når man har været det samme sted i mange år og ikke har skullet forholde sig til ens kompetencer?

Maricas historie har en anden vinkel, da hun i sommers stod overfor den udfordring at være færdiguddannet i en kompliceret tid. Pludselig var det ikke kun nyuddannede man skulle kæmpe om jobs med, men også dem der var blevet fyret under COVID-19.  

Stefans historie 

Jeg stoppede i et job, hvor jeg havde været i mange år. Pludselig fandt jeg mig selv i en situation, hvor jeg skulle finde ud af, hvad jeg egentlig var god til.  

Jeg har været sælger i mange år, så umiddelbart skulle den del ikke have været svær. Alligevel følte jeg ikke helt, at jeg formåede at samle hele paletten af mine kompetencer. Og vigtigst af alt, hvordan jeg så fik mine kompetencer sat spil.

Men så kom Praice   

Heldigvis blev jeg kontaktet af Julie Maja fra Praice. Hun overbeviste mig om, hvorfor det kunne betale sig for mig at oprette en Praice profil. Jeg oprettede en profil, og sendte ud til mit netværk. Det tog mig 8 min.  

Efter jeg fik sat mit netværk i spil, blev det pludselig meget nemmere at se mine kompetencer. Det gjorde at jeg ikke kun skulle sætte ord på mig selv, men faktisk blev beskrevet af mit netværk også. Det gav et mere nuanceret billede af mig, og det var virkelig lærerigt.  

Klædt på til jobsamtalen

Jeg var nu klædt godt på til jobsamtalen, med både mit eget Soft Skill CV, personlige rapport og en jobinterviewguide, hvor der var en masse inspiration at hente.  

Den måde jeg følte mig klædt på ved at bruge Praice gav mig en masse selvtillid og gå-på-mod. Jeg følte mig selvsikker i, hvad det var jeg var god til, ligesom jeg var opmærksom på mine udfordringer.  

Maricas historie

Jeg havde været jobsøgende i noget tid. Jeg var nyuddannet og var i en proces, hvor jeg kæmpede med at få sat mine kompetencer i spil for at opveje den manglende erfaring. Det var et langt, sejt træk, men så kom Praice.  

Praice hjalp mig med at sætte mine kompetencer i spil. Det gav mig mulighed for at sætte lighedstegn mellem de ting jeg er passioneret omkring, og hvordan mit netværk praicede mig. Det gjorde helt sikkert, at jeg fik opbygget noget selvtillid.  

Det sværeste ved Praice var… 

At invitere mit netværk til at praice mig var helt sikkert det sværeste. Det at bede nogle andre om hjælp har aldrig været en nem ting for mig.  

Til gengæld blev alle mine bekymringer gjort til skamme. Jeg fik formuleret en personlig besked til mit netværk, hvor der stod at jeg var i gang med at søge et job, hvor det krævede at de praicede mig.  

Du tror du kender dig selv, indtil du er blevet praicet 

Da jeg så havde modtaget mine praices fra mit netvæk, skulle jeg danne mig et overblik over, hvem Marica er i deres øjne.  

Det belyste nye vinkler af min personlighed, som jeg ikke selv havde tænkt over, men blot taget for givet. Det gav et selvtillidsboost til jobsamtalen og gjorde mig mere skarp på, hvordan jeg kunne bidrage i det konkrete job.

Det var alt i alt en positiv oplevelse. Især fordi at alle praices, som du modtager, er positivladet. Du vil derfor altid få følelsen af, at dit netværk ser dine superkræfter, og ikke dine mangler.  

Superkræfterne er defineret, nu skal du bruge dem  

Det næstsværeste var at skulle bruge den nye information konstruktivt,  så den skabte mest muligt værdi for mig.

Mit tip til dig er her: tag en superkræft af gangen. Mærk efter, hvordan den føles og prøv så at sæt den i kontekst med noget andet. 

Opret din egen Praice profil 

Du kan kvit og frit oprette din egen profil. I den får du din egen personlige rapport med dine superkræfter.

Vi vil dog anbefale dig, at du køber den fulde adgang for 249 kr.

Den store pakke indeholder dit eget Soft Skilt CV, som du kan bruge til at vedlægge i en ansøgningsproces. At vedhæfte sit eget Soft Skill CV vil få dig til at skille dig ud i forhold til andre kandidater. Derudover får du en jobinterviewguide, der guider dig til, hvordan du bedst muligt får sat dine superkræfter i spil.

Opret dig nemt og hurtigt her. 

Tina Nørregaard

Author Tina Nørregaard

Kundechef i Praice. Jeg brænder for at sikre vores kunder den bedste og mest udbytterige oplevelse af Praice.

More posts by Tina Nørregaard