Skip to main content

Praices blogunivers

Her kan I komme en tur med ind i maskinrummet. Vi dækker vidt og bredt – fra videnskab til produktlanceringer, interviews og meget, meget andet.

Filter

BeskæftigelseJobsøger

Om Praice og borgere med psykiske diagnoser

Giver det mening at oprette Praice Profiler for mennesker med psykiske diagnoser? Svaret er klart ja. Læs her hvordan beretningerne lyder fra sagsbehandlere, der gør det til daglig.
juni 11, 2024
BeskæftigelseJobsøger

Fra projektassistent til handicapmedhjælper på et ridecenter: soft skills var øjenåbneren

Hvordan får man idéen til at skifte fra i årevis at have arbejdet i en konsulentvirksomhed - til at blive handicapmedhjælper i et ridecenter? Det ved de i Jobcenter Svendborg, hvor historien om Helle kommer fra. Læs mere her.
maj 30, 2024
Beskæftigelse

7 tips til god Praice-implementering

Det kan være svært at implementere et nyt redskab i et altid travlt jobcenter. I Ballerup er man dog sluppet imponerende godt igennem det. Vi har derfor spurgt afsnitsleder Henrik Rosenkilde om hans bedste tips og tricks. Læs med her.
maj 17, 2024
BeskæftigelseJobsøger

Praice og AI, del 2: Kunstig intelligens til gavn for jobsøgere

Hvordan kunne man blande AI og Praice til gavn for jobsøgeren? Det har Lars Huniche gjort sig tanker omkring, som han deler med os i denne blog.
maj 15, 2024
BeskæftigelseJobopslagJobsøgerRekruttering

Praice og AI, del 1: Stillingsopslaget som Praice Profil

Hvis et stillingsopslag var en Praice Profil, hvordan ville den så se ud? Vi har i 4 uger haft Lars Huniche tilknyttet som AI-praktikant, og det er der kommet spændende tanker ud af. Dette er blot en, som du kan læse om i denne blog.
maj 6, 2024
BeskæftigelseJobsøger

Hvad koster det at gå på kompromis med sine soft skills i jobsammenhæng?

Vi hakker nogle gange hæle og klipper tæer for at få et job, men lander vi i en stilling, der ikke matcher vores stærkeste soft skills, hvad kan prisen så egentlig være? Det kigger vi nærmere på i denne blog.
april 29, 2024
BeskæftigelseJobsøger

Sådan afdækker du dine soft skills i dit Jobnet CV

Hvordan omsætter man indsigten fra Praice omkring sine soft skills til noget skriftligt, der kan bruges i Jobnet CV'et? Det kigger vi nærmere på i denne blog.
april 24, 2024
Om PraiceVidenskaben

6 måder hvorpå Praice adskiller sig fra andre profileringsværktøjer

"Suk, endnu en af de der personlighedstests! Når man har taget den ene, har man så ikke taget dem alle ..." Den reaktion er desværre ikke sjælden, når nogen bliver inviteret til at lave en Praice Profil. Men Praice er ikke som de andre. Læs her hvorfor.
april 15, 2024
Om PraiceVidenskaben

Historien bag Praice’s 36 adfærdstræk

Vi bliver løbende spurgt om hvordan vi er landet på de 36 adfærdstræk eller ord, der i dag danner grobund for enhver Praice Profil. Det forsøger vi at afdække i følgende blog.
april 10, 2024
BeskæftigelseFood for thought

Om at skabe tro og muligheder

Vi arbejder for at alle forstår den værdi, de skaber. Nogle kan ret nemt boostes, for samfundets allermest sårbare er vejen lang. Det ved de rigtigt meget om hos Mønsterbryderakademiet, som vi har mødt til en snak om betydningen af tro for at kunne rykke noget i et menneske.
april 2, 2024
BeskæftigelseLedelseOm Praice

De 4 hyppigste fejlantagelser omkring Praice

De fleste virksomheder kan ikke sige sig fri for dem: fejlantagelserne. De er ofte uskyldige, men kan også hurtigt blive til små konstruerede "sandheder", hvis ikke de korrigeres, eller vi styrker vores kommunikation omkring dem. Her gennemgår vi de 4 hyppigste fejlantagelser omkring Praice.
marts 26, 2024
BeskæftigelseLedelse

Succesfuld kommunikation: Sådan møder og motiverer du adfærdstyperne

De fleste har nok oplevet det akavede rum, der kan opstå mellem to mennesker, når de ikke "taler samme sprog". Eller når de i et samarbejde konstant misforstår hinanden. Læs her hvordan det kan imødekommes med afsæt i soft skills.
marts 11, 2024
Beskæftigelse

6 gode grunde til at indtænke soft skills i IPS-indsatsen

Mange kommuner er nu i gang med IPS-projektet og skal hjælpe unge med psykiske lidelser med at få en uddannelse eller komme i job. Læs her hvorfor soft skills bør indtænkes som en del af den proces:
februar 22, 2024
Beskæftigelse

Sådan reducerer du unødvendige sagsbehandlerskift

Hvordan kan man reducere de sagsbehandlerskift, der bunder i dårlig relation mellem borger og sagsbehandler? Det kigger vi nærmere på her.
februar 19, 2024
InfoPraice

Brevet til kongen

Den 14. januar 2024 blev HKH Kong Frederik den 10. af Danmark regent. Det gav anledning til nysgerrighed: Hvor ser danskerne hans allerstørste personlige styrker? Det undersøgte vi - og skrev dernæst et brev til hoffet.
februar 7, 2024
Beskæftigelse

“Ledige kommer i job, når sagsbehandlerne tror på det”

Påmindelsen kommer fra afdelingsleder Troels Van Dijk, der henviser til BIP-projektet fra 2017. Læs mere her om, hvordan de arbejder med tro i Slagelse Jobcenter.
januar 22, 2024
Beskæftigelse

Sådan optimerer du den gode relation mellem borger og rådgiver

"Jeg følte mig som bare endnu et nummer i rækken." Udebliver tillid og nærvær kan det påvirke et helt forløb. Læs her, hvordan man kan understøtte en god menneskelig relation fra start.
januar 16, 2024
Beskæftigelse

“I løfter redskabet op på et højere niveau”

Praice har udviklet et nyt redskab - Borgersamtalerapporten. I den forbindelse har vi talt med en af vores faste kunder og samarbejdspartnere, konsulenthuset Ballisager, om forventninger til den.
januar 8, 2024
BeskæftigelseJobsøger

Hvordan dit netværk kan hjælpe dig mod en bedre selvforståelse

Vores erfaring viser, at netværket kan spille en vigtig rolle i både din forståelse af dig selv og din evne til at sælge dine styrker ind til jobsamtaler. Læs her hvordan.
november 27, 2023
BeskæftigelseJobsøger

Hvorfor evnen til at beskrive din værdi er afgørende under jobsamtaler

Når det kommer til at søge job, er det ikke nok bare at have de nødvendige kvalifikationer og erfaring. Evnen til at beskrive din værdi for en virksomhed er lige så vigtig. Læs her hvorfor.
november 22, 2023
Beskæftigelse

“Praice danner rammen for et af vores henvisningsforløb”

Ginsbo | Valentin har valgt at bygge et forløb op omkring soft skill-profilen, som landets jobcentre kan vælge at henvise ledige borgere til. Her sætter de flere ord på, og deler deres erfaring.
november 13, 2023
Beskæftigelse

“Vi går sammen om en stærk løsning til jobcentrene”

Praice og MYRUP & NYHAUGE har valgt at indgå et tæt samarbejde til gavn for landets jobcentre. Læs om refleksionerne bag fra begge sider i denne blog.
november 4, 2023
BeskæftigelseLedelseRekruttering

Sådan klædes virksomheder endnu bedre på til socialt ansvar

I Danmark er der rigtigt mange virksomheder, der er villige til at tage et stort socialt ansvar. Læs her, hvordan de med afsæt i soft skills kan klædes endnu bedre på til opgaven.
oktober 30, 2023
JobsøgerLedelseMedarbejder

Hvorfor du gerne vil være kritisk, dominerende eller temperamentsfuld

Vi oplever ofte, at folk ikke vil kaldes kritiske, dominerende eller temperamentsfulde. Det er synd, da disse soft skills (ligesom alle andre) kun er negative, når de tager overhånd. Læs mere her.
oktober 23, 2023
LedelseMedarbejder

Forstå din leder – en intro til de 6 adfærdstypers ledelsesstile

Går du og din leder skævt af hinanden? I så fald kan frustrationen godt vendes til forståelse, og et væsentligt skridt på vejen findes i kendskab til din leders måde at tænke og agere på.
oktober 18, 2023
BeskæftigelseJobsøger

Om at opdage andre evner end de “tabte”

Nogle gange kan det være svært at se ud over det, man føler, man har tabt. Men de personlige kompetencer er der stadig - og kendskab til dem kan hjælpe en på vej videre.
oktober 9, 2023
BeskæftigelseJobsøger

En geolog bliver online-underviser: “Mine soft skills viste vejen”

Nogle gange kan man pludselig finde sig selv et helt andet sted, end man havde forestillet sig. En person, der kan tale med om det, er Jaqueline Jakobsen. Læs hendes historie her.
oktober 3, 2023
JobsøgerPraiceRekruttering

Der skal tænkes nyt i rekrutteringsprocessen

Der er behov for nytænkning i rekrutteringsprocessen. Det får vores CEO, Christian Højfeldt, til at reflektere over, hvorfor han startede Praice til at starte med.
september 26, 2023
JobsøgerLedelseMedarbejder

Er du skarp på hvad du mistrives i?

At trives på arbejdet er af afgørende betydning for både vores velbefindende og vores succes på arbejdet. Læs her om mistrivselsfaktorerne for hver af de seks adfærdstyper, der ligger til grund for en Praice Profil.
september 20, 2023
Beskæftigelse

”Ved aktivt at fokusere på styrker, øges de positive følelser… ”

Hvad kan få en garvet socialrådgiver til at skifte over til Praice som leverandør? Det har vi spurgt Mette Camilla om i forbindelse med hendes ansættelse.
august 30, 2023
BeskæftigelseJobsøger

Opbyg selvtillid – styrk jobsøgende gennem adgang til deres soft skills

Ledighed påvirker selvtilliden. Læs her, hvordan man med kortlægning af soft skills kan opnå fornyet tro på egne evner.
august 21, 2023
Beskæftigelse

Når soft skills viser vejen til det rette jobmatch – en succeshistorie

Hvordan ser det ud, når afdækningen af soft skills viser vejen til det næste job for en ledig? Enisa Habibovic fra Samfocus deler her en succeshistorie.
august 16, 2023
JobsøgerMedarbejder

Kend din værdi på en arbejdsplads – blot fordi du er dig!

Uddannelse og erhvervserfaring kan være noget, mange deler. Men der er noget, der gør hver person unik: deres personlige kompetencer. Kender du dine?
august 9, 2023
BeskæftigelseJobsøgerMedarbejderRekruttering

De største styrker – sådan skinner hver af adfærdstyperne

Kan man tale om en perfekt profil? Det kan man – men ikke uden henvisning til et formål. Læs med her, hvad din eller dine adfærdstyper er bedst til.
juli 25, 2023
JobopslagRekruttering

Optimer din rekruttering med afsæt i soft skills

Når det kommer til rekruttering, er personlige kompetencer mindst ligeså vigtige som de hårde. Få her vores tips til at finde den rigtige kandidat - første gang!
juli 19, 2023
Beskæftigelse

Hvordan soft skills kan bane vejen for beskæftigelsen af de ukrainske flygtninge

Tilfører det værdi at kortlægge soft skills i forbindelse med beskæftigelsesindsatsen overfor de ukrainske flygtninge? Kim Brynningsen fra Indsats siger ja - læs her hvordan og hvorfor.
juni 22, 2023
JobsøgerLedelseMedarbejder

Kan man være for dygtig til sine soft skills?

Kan ens soft skills samtidig være ens udfordringer? Det kigger vi på her, samt hvordan man kan bruge indsigten konstruktivt.
juni 14, 2023
Ledelse

Sådan arbejder du med soft skills i MUS-samtalen

MUS-samtalen er et af de tidspunkter, hvor det er allermest oplagt at udforske og/eller genbesøge soft skills. Læs her hvorfor - og hvordan!
maj 30, 2023
BeskæftigelseJobsøgerLedelseRekruttering

Sådan afkoder du en Praice Profil

Kunne du godt tænke dig at kunne afkode en Praice Profil ved blot at se selve skivediagrammet og de højst rangerende soft skills? Så læs med her, hvor vi deler, hvordan vi typisk selv tilgår opgaven.
maj 16, 2023
BeskæftigelseLedelseRekruttering

Den gode tilbagemelding

Hvordan gør man en personlig tilbagemelding på en adfærdsprofil nærværende og motiverende? Vi har samlet vores bedste tips til den gode samtale.
april 20, 2023
BeskæftigelseJobsøger

Sådan præsenterer du dine soft skills til en jobsamtale

Jobsamtalen er din mulighed for at vise, at du er den rette medarbejder for virksomheden. Nøglen dertil er dine soft skills. Læs her hvordan du bedst bringer dem i spil.
april 13, 2023
Beskæftigelse

Fra modløs til motiveret: Self-efficacy under jobsøgning

Self-efficacy spiller en afgørende rolle i jobsøgningsprocessen. Læs her, hvordan den højnes hos den enkelte person.
marts 30, 2023
BeskæftigelseJobsøger

”Soft skills er kommet for at blive”

Praice og Candeno har for nyligt valgt at styrke samarbejdet. Vi har i den forbindelse interviewet Candenos CEO, Matias Bøgvad Appel, for at høre hans tanker om soft skills generelt og om det styrkede samarbejde.
februar 13, 2023
Beskæftigelse

5 grunde til at Virksomhedsservice bør bruge Soft Skill CV’et i kandidatpræsentationen

Man hyrer på kompetencer og fyrer på personlighed. Med Soft Skill CV'et tilbydes unik indsigt i den enkelte kandidat.
februar 3, 2023
BeskæftigelseJobsøger

Hvorfor netværket bør inddrages når du kortlægger soft skills

Er du nysgerrig på, hvor meget det betyder, om man inddrager sit netværk, når man kortægger soft skills? Læs her, hvad data og erfaring viser.
januar 30, 2023
Beskæftigelse

Styrk virksomhedspraktikken med et afsæt i soft skills

Tips til inddragelse af soft skills før, under og efter virksomhedspraktikken.
januar 18, 2023
Beskæftigelse

Hvorfor soft skills bør tænkes ind i ABC Jobstrategien

Flere kompetencer giver flere muligheder. Læs her hvorfor soft skills bør tænkes ind i ABC Jobstrategien.
december 12, 2022
Beskæftigelse

Empowerment

"I sidste ende handler det om at blive set" - vi har mødt Dorthe la Cour til en snak om empowerment.
november 30, 2022
BeskæftigelseJobsøger

Altid billede på CV’et … eller hvordan?

I Danmark er det udbredt at inkludere et billede på sit CV, når man søger job. Men hvordan ser det ud i resten af verden? Og hvad er der af muligheder i Praice?
november 14, 2022
Jobsøger

Min oplevelse med Praice som ledig

Praice har ved flere lejligheder i 2022 haft fornøjelsen af at afholde workshops for ledige borgere. Ved den seneste fik vores CEO, Christian, lov til at interviewe en af dem, Tina, om hendes oplevelse med at skulle lave en Praice Profil.
oktober 31, 2022
Videnskaben

Personlighed vs. adfærd

Er der forskel på personlighed og adfærd? Og dermed også på de forskellige typer af testværktøjer til profilering? Svaret er ja. Læs mere her, og bliv klogere på, hvorfor Praice foretrækker at måle på adfærd.
oktober 13, 2022
Beskæftigelse

Hvordan kan man som jobcenter møde et jobmarked i forandring?

Hvad enten vi ønsker det eller ej, er jobmarkedet en dynamisk størrelse. Hvordan kan man som jobcenter imødekomme denne virkelighed?
september 30, 2022
Beskæftigelse

Tænk hvis man nemt kunne blande leverandører til sit eget digitale jobcenter

Vi lever i en tid, hvor behovet for et avanceret digitalt jobcenter aldrig har været større. Der er brug for fleksibilitet, og vi leverandører bør imødekomme ønsket.
april 20, 2022
Beskæftigelse

Praice Jobmatchrapport – et nyt produkt bliver til

Med en Jobmatchrapport kan landets jobcentre supplere erfaring med data, når de jobmatcher.
marts 16, 2022
JobsøgerPraice

5 grunde til at lave et Soft Skill CV via Praice

Der er et øget fokus på bløde kompetencer, når der skal rekrutteres. Læs her hvorfor du bør lave et Soft Skilt CV.
marts 9, 2022
Praice Brand værdier
Brand værdierOm PraicePraice

Praices brand værdier

Læs her om Praices brand værdier og hvad vi lever efter - internt som eksternt.
oktober 26, 2021
JobsøgerKandidatrejse

Du skal ikke være dig selv, hvis du vil lande drømmejobbet

Vores CEO, Christian, interesserer sig for Lars Lundmanns: "Du skal ikke være dig selv.". Læs her hvorfor.
juli 28, 2021
JobsøgerKandidatrejse

Netværksvalidering – brug dit netværk når du søger job

Netværk er en meget vigtig del af en jobsøgningsproces. I sidste ende kan det være netværket der er årsag til, at du finder dit næste job. Vores CEO Christian giver dig nogle konkrete råd til, hvordan du aktiverer dit netværk.
juli 20, 2021
JobsøgerKandidatrejse

Vores kandidatrejse startede med Praice

Vores kandidatrejse startede med Praice. Stefan og Marica har begge brugt Priace. Deres historier er ikke den samme, men udfaldet er. De fik begge et job ved at bruge Praice, og ikke mindst en fornyet selvtillid.
juni 1, 2021
CSRInfo

Praice skriver under på mere diversitet i det danske erhvervsliv

Vi har skrevet under på mere diversitet i erhvervslivet. Artiklen er til dig der gerne vil vide, hvad vi gør for at øge diversiteten. Vores COO Christina sætter konkrete tal på, hvad vi i Praice gør nu, og hvor vi gerne vil hen.
maj 26, 2021
Info

Velkommen til Praice

Velkommen til Praice. Bliv klogere på, hvad Praice egentlig er. Kort fortalt er Praice et adfærdsprofil værktøj. Læs mere i artiklen.
marts 23, 2021