Skip to main content

I Danmark er der et stort fokus på hårde kompetencer, når der skal rekrutteres. Dette giver mening, da mange stillinger kræver specifikke, faglige kvalifikationer.

Man må dog ikke glemme de bløde kompetencer i processen. De kan have altafgørende betydning for den gode ansættelse – både hvor der er faglige krav, men måske især i de mange ufaglærte jobs, hvor den enkeltes baggrund og uddannelse spiller en mindre rolle.

Det er de bløde kompetencer – også kaldet soft skills – der kortlægges i et Soft Skill CV, og i det følgende kan du læse, hvorfor du som virksomhedskonsulent bør benytte netop Soft Skilt CV’et i din kandidatpræsentation til de lokale virksomheder.

1

Det unikke indblik i den enkelte kandidat

Man hyrer på faglighed og fyrer på personlighed. Sådan lyder et populært ordsprog, og statistikkerne understøtter det. Det skyldes blandt andet, at mange faglige kompetencer kan tillæres. Det er oftest sværere at ændre på folks naturlige adfærd. Virksomhederne tager det i stigende grad til sig - også herhjemme - og derfor er det vigtigere end nogensinde før at få kortlagt kandidaternes soft skills. Med et Soft Skill CV hjælper du den lokale virksomhed med den dyrebare indsigt i hver enkelt kandidats personlige styrker, og hvordan de tilfører værdi på arbejdspladsen.
2

Reducer bias og fordomme

I et Soft Skill CV er det fulde fokus på kandidatens personlige styrker, og her er alle forskellige - men også helt lige! Det giver alle en fair chance for en stærk præsentation. Samtidig reduceres muligheden for ubevidste fravalg på baggrund af alder, køn, etnisk herkomst, seksualitet, "huller" i karrieren eller andre barrierer.
3

Virksomhederne responderer positivt

”Soft Skill CV’et fungerer fantastisk som kandidatpræsentation til de lokale virksomheder. Reaktionen er meget positiv. Arbejdsgiverne føler, at de i højere grad får et godt indblik i den enkelte borger.” Sådan lyder feedbacken fra virksomhedskonsulent, Ole Mortensen, fra Svendborg Jobcenter. Det understøtter den feedback, vi oplever fra andre kunder. Nogle virksomheder ender med at lade Soft Skilt CV'et ligge til grund for deres endelige valg af kandidat.
4

Netværket tilføjer troværdighed

Et Soft Skill CV fra Praice bygger ikke blot på kandidatens egen opfattelse af sig selv, men også hvordan det nærmeste netværk ser vedkommende. På selve CV'et fremgår det klart, hvor mange kontakter, der har ydet input - og det er noget, der spæder til troværdigheden af den samlede profil. Faktisk hører vi ofte, at virksomheder ikke føler samme behov for at ringe referencer, når en profil er meget netværksvalideret.
5

Nemt - og direkte klar til brug

Bruger du Praice's Soft Skilt CV, er det allerede færdigskrevet og klar til print, når borgeren har oprettet en profil. Det betyder, at du som virksomhedskonsulent både nemt og hurtigt kan forberede en kandidatpræsentation til den lokale virksomhed.

Er du som virksomhedskonsulent nysgerrig på at prøve at lave din egen profil og se dit eget Soft Skill CV? Så har du mulighed for at afprøve det her:

Opret din egen profil her
Tina Nørregaard

Author Tina Nørregaard

Kundechef i Praice. Jeg brænder for at sikre vores kunder den bedste og mest udbytterige oplevelse af Praice.

More posts by Tina Nørregaard